2016 – 2017 In 2016 brak Nynke haar knie, door een ongelukkig ongeval met een ram. Daardoor was zij verschillende maanden uit de running. 2017-2018 In 2017 kon ze weer meedoen aan alle concerten, waaronder Messiah’s en Christmas Baroque Concerts en solistisch werk met Choir4Hope. In 2018 is de agenda weer volop gevuld met o.a. Mozart Requiem, diverse solistische concerten en masterclasses. Naar verwachting staan Verdi en Brahms Requiem ook op het programma. Daarover later meer.

Invaller nodig?
Omdat Nynke ook slagwerk en piano studeerde, is zij zeer goed in het op het laatste moment invallen bij bekende en onbekende werken. Door vele jaren orkest- en koorervaring is het werken met dirigent, orkest en koor haar tweede natuur. Muziek leest ze als de krant. Nynke is één van de weinige sopranen die echt héél goed kan tellen.. ook ritmisch moeilijke werken zijn haar dus met zekerheid toe te vertrouwen.

Producties en concertante opera’s
De afgelopen jaren stond Nynke als sopraan regelmatig op het podium. Ze zong enkele keren de 1e dame (Die Zauberflöte), Despina (Cosi fan Tutte), Gravin (Le Nozze di Figaro) -Mozart.

nynke2

   

  Verder was ze o.a. Muze in Laurentius (Marco Kalkman), 1e cercatrice en novizia (Suor Angelica, Puccini), Gianetta (l’Élisir d’amore, Donizetti).

  Tijdens concerten met o.a. het Amsterdams Opera Koor en het Rotterdams Opera Koor en met Yolanda Davids van Duo nYo (zang-harpduo) zong ze o.a. Leonora (La Forza, Verdi), Violetta (La Traviata, Verdi), Norma (Norma, Bellini),

Armina (La Sonnambula, Bellini), Zerlina (Don Giovanni, Mozart), Michaela (Carmen, Bizet), Anne Truelove (Rake’s Progress, Stravinsky), Suor Angelica (Suor Angelica, Puccini), Mimi (La Bohème – Puccini), Salomé (Hérodiade, Massenet) en vele andere aria’s.

Televisiewerk en concerten
In concertzalen en kerken was zij te horen in Bach (cantates), Händel, Mozart, Mendelssohn (Hör mein Bitten, Elias), Rossini (Petite Messe Solenelle), Verdi, Delibes, Fauré, Britten, Stravinsky, Barber, Rutter (Requiem) en andere componisten. Voor Nederland Zingt (Evangelische Omroep) debuteerde zij in 2005 met opnamen in de kathedralen van Antwerpen en Bayeux.

Carmen operaklas 2015

   

  Als freelancer bij het Koor van De Nationale Opera en De Nederlandse Reisopera zong ze meerdere producties onder leiding van dirigenten als Carlo Rizzi, Riccardo Chailly, Hartmut Haenchen e.a.

  Zangcoach
  Nynke werkt als zangcoach bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse waar zij,

naast lessen aan privé leerlingen, ook musicallessen geeft aan kinderen en jaarlijks een musicalproductie op de planken brengt met volwassenen. Sinds 2010 heeft ze daar ook een operaklas met deelnemers van jong tot oud. Interesse in (privé)les in Spijkenisse? Neem dan contact op via centrumvdkunsten@nissewaard.nl

Verder coacht Nynke Choir4Hope in Barneveld. Dit koor geeft concerten voor het goede doel: de kankerbestrijding.

Pauken en slagwerk
Voor meer informatie over haar activiteiten als slagwerker en pianist, klik hier.